Inzamelactie taxussnoeisel voorspoedige van start

9 jul 2019
bags Taxus Taxi
De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. "Dit is een mooie start van het seizoen", laat coördinator Werner Toonen van de Taxus Taxi weten.

De éénjarige twijgjes van de groene heester worden gebruikt voor de kankerremmende medicijnen Paclitaxel en Docetaxel. "De inzameling gaat goed. We komen veel kuilen tegen, zoals geadviseerd, waardoor er minder broei is en de kwaliteit van het snoeisel beter is en blijft", vervolgt Werner. Snoeisel is aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas. De exacte einddatum van de Taxus Taxi Actie 2019 wordt gecommuniceerd via de website en social media van de stichting. Maar mensen kunnen zich ook hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Deelnemen zonder taxushaag

Ook zonder taxushaag kan een bijdrage worden geleverd aan de strijd tegen kanker. Simpelweg door anderen te informeren over de inzamelactie. "Breng het onderwerp eens ter sprake tijdens een gesprek met de buurman of als weetje op een verjaardag van de familie", stelt Werner voor.

Een ophaalverzoek kan worden ingediend via taxustaxi.nl. Op de website zijn ook de uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas te vinden.