Inleveractie restanten gewasbeschermingsmiddelen in Limburg 2021

10 sep 2021
Op betonnen vloer staan resten gewasbeschermingsmiddelen in jerrycans, flessen en dozen.
Alle boeren in Limburg krijgen de kans om gratis en anoniem resten van verouderde of niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen in te leveren. Dit kan met de actie ‘Bezem door de middelenkast Limburg’ van de provincie Limburg. Wilt u hier gebruik van maken? Meld u dan voor zondag 24 oktober aan.

Voor wie

De bezemactie is voor boeren in de akkerbouw, bollenteelt, boomteelt, fruitteelt, glastuinbouw, hobbyboeren, loonwerk en veehouderij in de provincie Limburg. Grote of kleine bedrijven, actief of gestopt: u kunt altijd meedoen! U kunt ook meedoen als u eerder heeft meegedaan aan een bezemactie.

Aanmelden 

Aanmelden voor deze actie kan tot 24 oktober 2021. Er is plaats voor 700 deelnemers. Vol = vol!

Meteen aanmelden

Hoe werkt het?

Een gewasbeschermingsmiddelenadviseur neemt binnen 1 maand contact met u op. U maakt dan een afspraak op uw bedrijf. U kunt bij aanmelding aangeven of u voorkeur heeft voor een bepaalde organisatie, zoals uw eigen adviseur. Tijdens het bedrijfsbezoek bekijkt u samen met de adviseur uw gewasbeschermingsmiddelenkast. U ontvangt van de adviseur een bezembon waarop het aantal kilo's staat van de middelen die u inlevert. Op deze bezembon staan ook de plaatsen en de dagen waar u de middelen naartoe kunt brengen. Dit is ook uw deelnamebewijs.

Biociden, meststoffen, etc. vallen niet onder de ‘bezemactie’. U kunt alleen verouderde of niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen inleveren. Lege verpakkingen en buitenlandse middelen vallen hier ook niet onder.

Meer informatie

Bezemdoordemiddelenkast.nl

Bel de ‘bezemfoon’: (0345) 470 745.

Stuur een e-mail: bezemlimburg@clm.nl