Informatie over het coronavirus

15 jul 2020
coronavirus
Links naar het aantal besmettingen met het coronavirus, tips voor omgaan met de maatregelen en algemene informatie over het coronavirus.

Aantal besmettingen

  • Het RIVM geeft elke week informatie over het aantal mensen dat corona heeft. Op de website van het RIVM klikt u op de kaart van Nederland. Op de volgende pagina klikt u rechtsonder van de kaart op het 'download' icoontje (pijltje naar beneden) en dan op 'tabel tonen'. U ziet dan een tabel met informatie per gemeente. 
    Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies aan de overheid over corona. Het RIVM helpt de overheid om mensen in Nederland gezond te houden. 
  • Of bekijk het dashboard coronavirus van de Rijksoverheid. U vindt hier cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis. Ook zijn er cijfers over hoe het nu gaat in de verpleeghuizen. Samen laten de cijfers zien hoe het staat met de verspreiding van het coronavirus in Nederland.
  • Op de website van de GGD Limburg-Noord staan elke dag de laatste cijfers van de 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. 

Gratis coronatest

Heeft u klachten die wijzen op het coronavirus? Zoals hoesten, verhoging of neusverkoudheid? Laat u gratis testen bij de GGD Limburg-Noord in de teststraat aan de Nijmeegseweg in Venlo. U moet hiervoor een afspraak maken. 

Maak een afspraak. Bel: (0800) 1202

Vragen over coronavirus en uw gezondheid