Horst aan de Maas zet in op Geopark Peelhorst en Maasvallei

6 okt 2020
kaart met ondergrondse breukenstelsel
Vrijdag 2 oktober 2020 tekent wethouder Eric Beurskens namens de gemeente Horst aan de Maas, samen met vele andere gemeenten in Limburg en Brabant, een intentieovereenkomst voor een Geopark Peelhorst en Maasvallei. Deze gemeenten aan de westkant van de Maas trekken samen op om te komen tot een Geopark voor het ondergrondse breukenstelsel.

De Peelhorst en Maasvallei

De Peelhorst en Maasvallei is een uniek landschapsgebied in Europa. Door de oeroude Peelrandbreuk is er een dynamisch landschap ontstaan met unieke natuurverschijnselen en cultuurhistorie uit vervlogen tijden. Het landschap is zo bijzonder dat er gezamenlijk wordt toegewerkt naar de status van UNESCO Geopark.

Unesco Geopark

Wethouder Eric Beurskens: “Door als gemeenten gezamenlijk toe te werken naar een UNESCO Geopark creëren we op verschillende vlakken meerwaarde. Uiteraard landschappelijk, maar het biedt ook volop kansen voor de toeristische sector. Door dit unieke natuurverschijnsel goed uit te lichten kun je dit mensen ook laten beleven. Daarbij verbindt het gebied van nature de vele toeristisch aantrekkelijke gemeenten met elkaar. Een mooie impuls voor het toerisme in onze regio!”