Hoe en waar wilt u wonen in de toekomst?

18 sep 2019
Woning met vergrootglas
De komende weken gaat de gemeente Horst aan de Maas in gesprek haar inwoners over het thema wonen. Daarvoor is een dorpentour opgetuigd. De eerste bijeenkomst staat gepland op maandag 23 september 2019. Dan gaan we in De Torrekoel in Kronenberg graag het gesprek aan over ‘Goed wonen voor iedereen’ met inwoners van de dorpen Sevenum, Kronenberg, Evertsoord, Griendtsveen en America.

Om de bijeenkomsten in goede banen te kunnen leiden, vragen wij u om u aan te melden voor de bijeenkomst.

Aanmelden

Goed wonen voor iedereen

Wonen is een thema dat volop in de spotlights staat. Er ligt een Masterplan Wonen, maar omdat de wereld op woninggebied snel veranderd is het belangrijk dat wij blijven mee veranderen. De gemeente wil met de dorpentour in alle dorpen ophalen wat er leeft op woongebied en de kengetallen die wij hebben toetsen bij de inwoners.

Dorpentour

Tijdens de dorpentour willen we graag met ieder dorp in gesprek komen. Uiteraard is ieder dorp uniek en toch spelen in verschillende dorpen op woongebied soortgelijke vraagstukken. Om ook van elkaar te kunnen leren pakken we iedere avond een paar dorpen samen. De dorpentour wonen is gepland op:

  • Maandag 23 september 2019 (voor de dorpen Sevenum, Kronenberg, Evertsoord, Griendtsveen en America), locatie De Torrekoel te Kronenberg.
  • Maandag 21 oktober 2019 (voor de dorpen Horst, Hegelsom, Meterik en Melderslo), locatie Raadzaal Gemeentehuis Horst aan de Maas
  • Maandag 28 oktober 2019 (voor de dorpen Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray en Meerlo), locatie Sporting Swolgen-Tienray.

Programma

Het programma voor alle avonden is:

  • 19.30 uur inloop.
  • 19.45 uur start programma.
  • 21.30 uur einde programma.