Hessing Supervers gaat ‘fabriek van de toekomst’ bouwen in het gebied Greenport Venlo

11 nov 2020
Beeld van het toekomstige pand van Hessing: langwerpig rechthoekig pand waarbij aan de ingang een deel van de 1e etage uitsteekt en een overkapping geeft aan de ingang
Als gemeente hebben wij de doelstelling om onze agro en food positie verder te ontwikkelen. De plannen van Hessing Supervers passen uitstekend bij deze ambitie. Hessing Supervers bevindt zich in de markt van gesneden groenten, fruit en maaltijdoplossingen. Dit internationaal opererend bedrijf gaat de activiteiten van Helmond, Belfeld en een gedeelte van Zwaagdijk onderbrengen binnen het gebied Greenport Venlo.

Banen op alle niveaus

Wethouder Rudy Tegels is enthousiast over de plannen van deze toonaangevende en innovatieve specialist: ”De komst van Hessing levert veel extra banen op in onze regio. Banen op alle niveaus die we kennen. Ook hoogwaardige werkgelegenheid wordt daar gecreëerd.”

Winst voor de regio

Hubert Mackus, gedeputeerde van de Provincie Limburg en onder andere verantwoordelijk voor landbouw, is te spreken over de komst van Hessing: “Hessing past naadloos bij de ambities en ontwikkelingen van de Regio Deal Noord-Limburg. Hun positie binnen dit ecosysteem zorgt voor een nóg sterkere Limburgse agrofoodketen. Ook is het bedrijf een welkome partner om samen met MKB, kennisinstellingen en overheden te werken aan maatschappelijke opgaven, bijvoorbeeld binnen het thema future farming. De komst van Hessing is goed voor de Limburgse werkgelegenheid en een stimulans voor andere bedrijven om zich ook in Limburg te vestigen.”

De bouw van de fabriek start in het eerste kwartaal van 2021 en zal naar verwachting 2 jaar later operationeel zijn.