Geslaagde tweede Toeristische Netwerkdag

02 november 2022
Algemeen
Groepsfoto van deelnemers tijdens tweede Toeristische Netwerkdag op 31 oktober 2022

Op 31 oktober ontmoetten ruim 100 toeristische ondernemers elkaar bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. Na een eerste editie in het voorjaar van 2022, was het tijd voor een tweede Toeristische Netwerkdag. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken met elkaar, elkaar inspireren en samen ideeën bedenken. En soms zelfs al nadenken over hoe ideeën in de toekomst daadwerkelijk tot uitvoering kunnen komen.

Terugblik eerste Netwerkdag

Dat ideeën daadwerkelijk tot leven kunnen komen, bleek wel uit de terugblik op de vorige Toeristische Netwerkdag. Na de bijeenkomst in maart zochten 5 ondernemers van Kasteel Huys ter Horst, Graaf ter Horst, Parkhotel, Mind Mystery en Boscafé elkaar op. Zij werken momenteel samen een concept, genaamd ‘BeachBos’, uit. Een concreet idee dat Horst aan de Maas nog aantrekkelijker maakt voor toeristen.  

Team Vrijetijdseconomie vertelde de aanwezigen tijdens de bijeenkomst waar de gemeente zoal mee bezig is. Onderwerpen als Maaspark Ooijen-Wanssum, Agrotoerisme, Geopark Peelhorst en Maasvallei en Routes kwamen aan bod. Per onderwerp kregen deelnemers iets meer verdieping door toelichting van een specialist. Daarna gingen deelnemers zelf aan de slag met het bedenken van ideeën, het geven van tips en het delen van hersenspinsels. Na een dankwoord van wethouder Eric Beurskens werd de Toeristische Netwerkdag afgesloten op het ‘fijn dat je er bent inspiratieterras’.

Adviesraad

Ondernemers met ideeën mogen deze verder uitwerken en voorleggen aan de Adviesraad. Misschien komt dit idee wel in aanmerking voor een subsidie. De eerstvolgende mogelijkheid om advies te vragen aan de Adviesraad is op donderdag 24 november 2022. Vooraf sparren met de accountmanager vrijetijdseconomie kan ook.