Gemeente Horst aan de Maas treedt toe tot P10

14 mrt 2019
Logo P10
De gemeente Horst aan de Maas is toegetreden tot de P10, het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten.

De gemeente Horst aan de Maas is, als grootste Limburgse gemeente qua oppervlakte, toegetreden tot de P10. De P10 is het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten. Burgemeester Ina Leppink-Schuitema “Ik ben erg blij met de toetreding van onze gemeente tot de P10. Hiermee kunnen we onze gemeente, als zijnde dé agrarische gemeente met veel ondernemende inwoners en burgerinitiatieven nog meer in positie brengen.”

De grote plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. Met de toetreding kan Horst aan de Maas de krachten bundelen met de 16 grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Belangrijke onderwerpen P10

Het samenwerkingsverband P10 zet sterk in op een groot aantal onderwerpen, denk hierbij aan demografische ontwikkelingen, relatie plattelandsgemeente en gemeentefonds. Maar ook aan recreatie en toerisme, functieveranderingen op het platteland, nieuwe economische kansen in de buitengebieden, veiligheid in het landelijke gebied, leefbaarheid in de kernen (voorzieningen, zorg, onderwijs) en natuur- en waterbeheer, duurzaamheid.

Europese aandacht

In P10-verband worden de ambities en uitdagingen van de plattelandsgemeenten onder de aandacht van de landelijke en Europese politiek gebracht. De P10 is samen met andere organisaties zoals LTO, Vereniging Kleine kernen, Netwerk Platteland, één van de organisaties die de plattelandsthema’s onder de aandacht brengt van diverse partijen. Gesprekspartners zijn onder andere VNG en diverse ministeries.

Bekijk hier een video over P10.

p10_youtube.jpg

youtubefilm P10
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Horst aan de Maas