Gemeente helpt inwoners besparen op vaste lasten

20 mrt 2019
Beeld van een roze spaarvarken met een leesbril op. Voor het varken ligt een rekenmachine.
De gemeente Horst aan de Maas start in maart een proef met De VoorzieningenWijzer. Een onafhankelijk adviseur van De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen en risico’s te beperken door optimaal gebruik te maken van toeslagen en regelingen en kritisch te kijken naar vaste lasten als de zorgverzekering en het energiecontract. Tussen medio maart en medio april krijgen 100 inwoners een gratis adviesgesprek.

Wethouder Birgit op de Laak: “Met De VoorzieningenWijzer hopen we inwoners te bereiken die niet weten op welke toeslagen en regelingen zij recht hebben. Door te besparen op vaste lasten kunnen zij bovendien hun inkomen verruimen en schulden voorkomen. Zo blijft er na het betalen van de vaste lasten geld over voor andere dingen.”

De adviseur van De VoorzieningenWijzer komt op afspraak bij de deelnemers thuis. Samen nemen ze papieren door. De adviseur laat zien waar deelnemers recht op hebben en waar ze op kunnen besparen. Ook helpt hij met het aanvragen van toeslagen. Een adviesgesprek kost niets, hooguit een kop koffie voor de adviseur die op bezoek komt. Het kan heel veel opleveren. Deelnemers kunnen tot wel €750,- per jaar besparen.

Gesprek aanvragen?

Maak gratis een afspraak via contact@devoorzieningenwijzer.nl of tel. 088-1169797 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).