Gemeente en zorgorganisaties krijgen een goed rapport voor hulp aan inwoners

29 aug 2019
Tekening van 3 mensen en een stethoscoop
Inwoners van Horst aan de Maas zijn tevreden over de ondersteuning die ze krijgen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. De hulp draagt bij aan het verbeteren van hun situatie: ze kunnen zich beter redden en ze hebben een betere kwaliteit van leven. Uitgedrukt in rapportcijfers: gemeente en zorgorganisaties krijgen gemiddeld een 8,2 voor hulp vanuit de Wmo en een 8,0 voor jeugdhulp. Dat blijkt uit het Cliëntervaringsonderzoek. Daarmee onderzoekt de gemeente elk jaar wat inwoners vinden van de dienstverlening van de gemeente en die van zorgorganisaties.

Wethouder Thijs Kuipers (Jeugdzorg) is blij met deze positieve uitkomst: “Het laat zien dat de hulp aan kwetsbare inwoners in Horst aan de Maas goed is georganiseerd. Op deze solide basis kunnen we verder bouwen, zodat goede hulp in de toekomst betaalbaar en beschikbaar blijft.”

Uit het onderzoek kwamen ook een aantal aandachtspunten. Zo is het belangrijk dat inwoners die hulp nodig hebben, weten waar ze terecht kunnen. De gemeente heeft al gezorgd dat mantelzorgers minder worden belast. Ook heeft de gemeente de formulieren voor mensen met een uitkering eenvoudiger gemaakt. Alle onderzoeksresultaten staan onderaan deze pagina.

Hulp nodig? Vraag een gesprek aan

Voor al uw vragen op het gebied van werk, inkomen en zorg kunt u bij de gemeente terecht. Bel ons op (077) 477 9777. U kunt ons ook online laten weten dat u graag met onze consulent wilt praten over uw hulpvraag. U wordt dan terug gebeld.

Afhankelijk van uw vraag spreken we een moment af voor een gesprek met onze consulent. Dat kan bij u thuis, maar ook in het gemeentehuis, of ergens anders waar u het prettig vindt. Tijdens dat gesprek bespreekt u uw persoonlijke situatie. Samen met de consulent bekijkt u of u zelf, met hulp van de mensen om u heen, uw situatie kunt verbeteren.

Onderzoeksresultaten