Gebiedsontwikkeling Vierwaarden langs de Maas: inloopmomenten voor Lottum en Grubbenvorst

12 september 2023
Algemeen

In september organiseert Waterschap Limburg namens zes samenwerkende overheden inloopmomenten voor gebiedsontwikkeling Vierwaarden in Lottum en Grubbenvorst. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen dan vragen stellen en oplossingen aandragen.

We willen het gebied aan beide zijden van de Maas nu en in de toekomst beschermen tegen hoogwater. Hiervoor moeten de dijken versterkt worden, maar de Maas moet ook voldoende ruimte krijgen om water af te voeren. Een tegenstrijdige en complexe situatie, waar we met project Vierwaarden een oplossing voor zoeken. Daarbij kijken we niet alleen naar hoogwaterveiligheid, maar zijn er ook andere doelen. Denk hierbij aan het versterken van natuur en landschap en het verbeteren van recreatiemogelijkheden.

Inloopmomenten

We organiseren inloopmomenten voor betrokkenen die in gesprek willen met leden van het projectteam. Heeft u vragen of ideeën over het project? Kom langs bij één van onze inloopmomenten! U kunt zonder afspraak binnenlopen tussen 14.00 uur en 18.00 uur. We zien u graag. In september organiseerden we inloopmomenten in de projectgebieden in gemeente Venlo.

  • Venlo-Noord: 11 september 2023 (locatie: De Witte Kerk)
  • Arcen (Hertogbroek): 18 september 2023 (locatie: Hertog Jan Proeverij)
  • Velden: 21 september 2023 (locatie: De Vilgaard)
  • Lottum: 5 oktober 2023 (locatie: De Smetenhof)
  • Grubbenvorst: 9 oktober 2023 (locatie: MFC ’t Haeren)

Ontwerpateliers

Naast inloopmomenten organiseren we in het najaar ook ontwerpateliers. We gaan dan samen met direct betrokkenen schetsen maken van mogelijke oplossingsrichtingen. Ga voor meer informatie naar onze projectpagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit project? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Waterschap Limburg via . www.waterschaplimburg.nl/email. Selecteer dan dat u informatie wilt ontvangen over ‘Dijkversterkingen’ in de ‘gemeente Horst aan de Maas’.

Wij werken samen aan project Vierwaarden

Het project Vierwaarden is een initiatief van Waterschap Limburg, Provincie Limburg, het Rijk (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat) en de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo.