Evenementenorganisators opgelet!

02 juli 2024
Algemeen

In 2025 een evenement organiseren? Meld het vóór 1 november 2024! Na 1 november stopt de mogelijkheid om evenementen voor aan te kondigen. Dit betekent dat een evenement dat vooraangekondigd is voorrang heeft op evenementen die niet vooraangekondigd zijn wanneer meerdere evenementen op een dag of weekend georganiseerd worden.

Wanneer u uw evenement aanmeldt op deze kalender (vooraankondiging), kunnen wij vroegtijdig signaleren of er meerdere evenementen tegelijk zijn en of dat tot problemen leidt. De kalender is niet alleen handig voor organisatoren, maar helpt ons ook in de afstemming met hulpdiensten zoals politie en brandweer. 

Onzeker?

Weet u nog niet zeker of uw evenement doorgaat? Kondig uw evenement toch vast aan. Wij kunnen dan rekening houden met uw evenement. U zit nog nergens aan vast als u een vooraankondiging doet. U kunt uw evenement tot 1 november a.s. aanmelden voor op de kalender

Relevante informatie

Verder vindt u op deze website alle relevante informatie, handige tips, links en regels bij het organiseren van een evenement. Denk hierbij aan informatie over vrijwilligers (verzekering, VOG), subsidiemogelijkheden, aankondiging digitale evenementenborden en verkeer. Ook is op de website een evenementenchecker ingebouwd. Deze geeft antwoord op de vraag of een vergunning aangevraagd moet worden of volstaan kan worden met een melding. Verder geeft de checker ook aan of een melding ‘brandveilig gebruik’ en/of een verkeersplan en/of ontheffingen, bijvoorbeeld voor het schenken van alcoholhoudende dranken, aangevraagd moeten worden. 

Let op!

Houd er rekening mee dat de formele vergunning, afhankelijk van de aard van het evenement, minimaal 8 tot 16 weken van tevoren moet worden aangevraagd. Niet tijdig melden of aanvragen van een evenement is een weigeringsgrond.