Erespeld voor Harry van de Kolk uit Sevenum

22 okt 2019
Erespeld
Op dinsdag 22 oktober ontving Harry van de Kolk uit Sevenum de Erespeld van de gemeente Horst aan de Maas.

Ondernemer

De heer Van de Kolk (85) was gedurende 23 jaar een actieve ondernemer in de gemeente Sevenum. Van 1974 tot en met 1997 was hij directeur/eigenaar van restaurant De Turfhoeve. Het restaurant is onder zijn leiding uitgegroeid van een pannenkoekenhuis tot een streekeigen restaurant dat veel mogelijkheden biedt voor onder andere feesten, congressen en later een eigen golfbaan. Daarnaast was de heer Van de Kolk ruim 20 jaar zeer betrokken bij de Vereniging voor Zelfstandige Ondernemers Sevenum. Hij bekleedde hier diverse bestuursfuncties. Ook heeft hij zich ingezet voor de Sevenumse samenleving door gedurende drie jaren de exploitatie van het gemeenschapshuis De Wingerd op zich te nemen. In deze hoedanigheid had hij veel aandacht voor tentoonstellingen, concerten, voorstellingen etc. Voorts zette hij zich in voor de ‘Sevenumse promotie’ door het aankleden van de kern door middel van het plaatsen van de dorpspomp op de Markt en het plaatsen van zitjes voor toeristen. De heer Van de Kolk is in 1998 gestopt als ondernemer en is in 1999 Koninklijke onderscheiding op basis van verdiensten die voor een groot deel verband hielden met zijn ondernemerschap.

Vrijwilligersactiviteiten

Wellicht dat de heer Van de Kolk zijn ondernemerschap daarna op een iets lager pitje heeft gezet, zijn ondernemendheid zeker niet. Na zijn pensionering heeft de heer Van de Kolk allerlei nieuwe vrijwilligersactiviteiten ontplooit ten gunste van de lokale gemeenschap. Hij heeft zich onder meer ingezet als lid van het kerkgenootschap en het nabestaandengenootschap van Parochie Sevenum, Kronenberg & Evertsoord. Lid van Heemkundevereniging Sevenum en nog steeds zeer actief lid van de Voedselbank, waar hij een belangrijke rol heeft gespeeld om deze op de kaart te zetten in Horst aan de Maas. Hij is ondersteuner en actieve suppoost bij het Peelmuseum en vrijwilliger bij en lid van de Vrienden van Verzorgingshuis Sevenheym. In de eerste jaren na zijn pensioen heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan bij volleybalvereniging Athos. Hij was actief vrijwilliger voor het OLS 2019. Hij is voormalig lid van Kiwanis Venray en tot vandaag actief lid van Kiwanis Horst aan de Maas. In totaal maakt de heer Van de Kolk zich al 45 jaar verdienstelijk voor de samenleving. Gelet op zijn leeftijd is de heer Van de Kolk op dit moment afscheid aan het nemen van de tal van organisaties waar hij zich voor heeft ingezet.

Erespeld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas heeft op basis van deze verdiensten besloten aan de heer Harry van de Kolk de Erespeld van de gemeente Horst aan de Maas toe te kennen. De onderscheiding werd op 22 oktober uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen bij de surpriseparty ter gelegenheid van het afscheid van de heer Harry van de Kolk van Kiwanis Horst aan de Maas.