Eerste zwerfafval challenge in Hegelsom

29 jun 2020
Oproep door 4 personen om mee te doen aan de afvalchallenge
Dinsdag 30 juni vindt rond 08.45 uur de allereerste Zwerfafval Challenge plaats rondom Basisschool Onder de Linde in Hegelsom. Met de Zwerfafval Challenge roepen we iedereen op om te laten zien dat we zwerfafval samen aanpakken. We laten op social media met trots zien dat de leerlingen zich inzetten tegen het zwerfafval bij hun in de buurt. Met de afvalgrijper zullen ze blikjes, snoeppapiertjes en ander zwerfafval opruimen.

Grote kans dat we uniek afval tegenkomen de natuur. De leerlingen geven de afvalgrijper door. Ze willen ook anderen inspireren om in actie te komen tegen zwerfafval. De Zwerfafval Challenge vindt landelijk plaats en duurt tot 1 oktober. Er zijn zelfs mooie prijzen te winnen!

Blikvanger

Op donderdag 9 juli om 10.20 uur komt de wens van de leerlingen uit.
Er wordt een mooie groene blikvanger onthuld aan de Stationsstraat / Past. Debijestraat. Zowel de leerlingen van Basisschool Onder de Linde als wethouder Roy Bouten zijn hierbij aanwezig. De leerlingen houden de blikvanger onder hun hoede en zorgen zelf voor het leegmaken. Zij kunnen het ingezamelde afval aanmelden via de MijnGemeente-app en dan halen de medewerkers van de Buitendienst dit op.

Actieplan Zwerfafval

Het verzoek voor de blikvanger past in het Actieplan Zwerfafval dat vanaf het nieuwe schooljaar wordt ingezet. Om de gemeente schoon te krijgen en vervolgens schoon te houden wordt middels dit Actieplan veel nadruk gelegd op educatie van jongeren. Door samenwerkingen met de verschillende scholen in de gemeente wordt met een jonge generatie via burgerschapsvorming actief gewerkt aan een schone toekomst. Jongeren kunnen bovendien hun ouders/verzorgers wat leren.

De Bries

Wij gebruiken de aarde voor grondstoffen. Alles wat wij mensen doen heeft te maken met die grondstoffen. Eigenlijk verbruiken wij teveel en neemt het aanbod van grondstoffen alleen maar af. Het is duidelijk dat wij allemaal slimmer om moeten gaan met deze grondstoffen door te investeren in de circulaire economie. De Bries draagt hieraan bij door slimme oplossingen te bieden voor een schonere wereld. De Bries uit Eindhoven ondersteunt Gemeente Horst aan de Maas met het Actieplan Zwerfafval.