Dranghekken of borden lenen bij gemeente

6 mrt 2019
Dranghekken langs een fietspad. De dranghekken staan haaks op de hekken langs de weg zodat je er fietsen tussen kunt parkeren.
De gemeente heeft niet meer voldoende gecertificeerd materiaal om uit te lenen. Om voor iedereen de uitleen van materialen gelijk te stellen heeft het gemeentebestuur besloten dat elke organisator voortaan zelf moet zorgdragen voor de juiste verkeersmaterialen.

Wij willen dat er veilige verkeersmaatregelen en gecertificeerde verkeersmaterialen bij evenementen worden gebruikt. Tot voor kort konden organisatoren van evenementen verkeersmaterialen zoals borden en dranghekken bij de gemeente lenen, als ze voorradig waren.

In Horst aan de Maas worden per jaar zo’n 500 evenementen georganiseerd waarbij ook diverse op dezelfde dagen. De gemeente heeft niet meer voldoende gecertificeerd materiaal om uit te lenen. Om voor iedereen de uitleen van materialen gelijk te stellen heeft het gemeentebestuur besloten dat elke organisator voortaan zelf moet zorgdragen voor de juiste verkeersmaterialen.

Er is een uitzondering gemaakt voor evenementen met een algemeen belang, namelijk: kermissen, carnaval, Koningsdag, dodenherdenking en intocht sinterklaas. De organisators van deze evenementen kunnen de verkeersmaterialen wel bij de gemeente lenen. In onze gemeente zijn een drietal bedrijven die verkeersmaterialen verhuren. De regeling gaat vanaf april 2019 in.