De heer Piet Janssen uit Grubbenvorst

De heer Piet Janssen ontvangt op 25 april, tijdens de 'Lintjesregen 2022', een koninklijke onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Piet Janssen uit Grubbenvorst met een koninklijke onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jongerencentrum het Mafcentrum

De heer Janssen is vanaf 1981 als penningmeester actief voor jongerencentrum het Mafcentrum in Maasbree. Naast de administratieve kant, waaronder alle praktische zaken rondom het kasgeld, neemt hij deel aan de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur en het Stichtingbestuur. Ook steekt hij geregeld de handen uit de mouwen bij de penningverkoop. De heer Janssen laat zelden verstek gaan.

Daarnaast is hij betrokken bij twee sociale projecten van het Mafcentrum. Allereerst is de heer Janssen sinds 2013 penningmeester van ontmoetingsplek TWP, een plek voor iedereen die vastgelopen is, die het even niet meer weet of even iets extra’s nodig heeft. Ook is hij vanaf 2016 penningmeester van het project KIDZZ en Armoede, waar gewerkt wordt aan bewustwording, zingeving en empowerment van kinderen die te maken hebben met armoede.

Jeugdleider MVC'19 Maasbree

Van 1991 tot 2006 was de heer Janssen jeugdleider bij voetbalvereniging MVC’19 in Maasbree. Het motiveren van de jonge spelers was bij hem in goede handen. De heer Janssen heeft mede de eerste F-kampen opgericht en beheerde daarbij jarenlang de financiën.

Jeugdcarnaval Maasbree

Bovendien is de heer Janssen vanaf 2013 vanaf de oprichting van een aparte stichting voor de jeugdcarnaval in Maasbree bestuurlijk betrokken bij de vereniging. In eerste instantie als penningmeester, later als algemeen bestuurslid. Zijn belangrijkste taak is het ondersteunen van de jongere bestuursleden met zijn ervaring.

Diverse andere verenigingen

Van de heer Janssen is verder bekend dat hij in het verleden ongeveer tien jaar voorzitter is geweest van Stichting Peuterspeelzaal ’t Peuterhofje, dat hij in de jaren 90 van de vorige eeuw penningmeester is geweest van Tafeltennisvereniging Maasbree en dat hij van ongeveer 1993 tot 2005 penningmeester is geweest van politieke partij Maasbree’s Belang.