De Groenagenda

Samen met vele betrokken groenorganisaties presenteert de gemeente een website om de vele ontwikkelingen in de openbare ruimte in Horst aan de Maas een podium te geven: de Groenagenda.

Naar Groenagenda.nl

Groene balans

Samen op weg naar een groene balans. De gemeente Horst aan de Maas is een gemeente met een groene uitstraling en daar zetten vele partijen zich voor in. Door met elkaar samen te werken bereiken we dat die groene uitstraling in stand gehouden kan worden en zelfs verbeterd kan worden. De Groenagenda is een website om de vele ontwikkelingen in de openbare ruimte in Horst aan de Maas een podium te geven.

Groenagenda

Met de website Groenagenda willen we onze inwoners en organisaties informeren en inspireren. Wat gebeurt er in Horst aan de Maas op groengebied? De Groenagenda is een digitaal platform waarop  we initiatieven presenteren. Van de gemeente én van de vele organisaties die zich inzetten voor onze natuurlijke omgeving.

Heeft u een mooi project, laat het zien op de Groenagenda. En bent u op zoek naar een voorbeeld om zelf de handen uit de mouwen te steken? Kijk op de Groenagenda. Het uiteindelijke doel is om het gemeentelijk groenbeleid samen met onze (groen)partners verder te ontwikkelen tot een breed gedragen maatschappelijk groenbeleid.

De ambities van onze groenpartners

We willen deze website graag inzetten om samen met onze groenpartners de groenbeleving in Horst aan de Maas uit te dragen. Dat kan door projecten en plannen te delen maar ook door enthousiasme en beleving te delen in de vorm van bijvoorbeeld columns, blogs of vlogs. Hierbij spelen de groenpartners een belangrijke rol. Het zal duidelijk zijn dat de gemeente veel waarde hecht aan de ambities van onze (groen)partners. Tijdens de lancering van de Groenagenda op 30 november 2017 schetsten een aantal groenpartners hun ideale groenomgeving en hoe we daar met z’n allen een bijdrage aan kunnen leveren. U kunt hier een filmpje van bekijken.