Crisisnoodopvang Oekraïense vluchtelingen van De Berkel naar voormalige school Swolgen

16 jun 2022
basisschool de Klimboom Swolgen
Vanaf 27 juli 2022 vangt de gemeente Horst aan de Maas Oekraïense vluchtelingen op in de voormalige school in Swolgen. De locatie is geschikt voor maximaal 150 vluchtelingen. De opvanglocatie in De Berkel komt te vervallen. De Berkel wordt in de zomer verbouwd en na de zomer kunnen de sportclubs daar weer terecht om te sporten. Hoe lang er Oekraïense vluchtelingen opgevangen worden in Swolgen is nog niet duidelijk omdat het niet duidelijk is hoe lang Oekraïense vluchtelingen nog naar Nederland komen.

De voormalige school in Swolgen is een crisisnoodopvang (CNO). Dat wil zeggen dat de vluchtelingen daar 1 tot 3 dagen verblijven. Daarna gaan ze naar een andere plaats in de regio waar ze langer kunnen blijven. Bijvoorbeeld een hotel, tijdelijke woonruimte of bij mensen thuis. De regio bepaalt waar mensen naartoe gaan. Betrokkenen en de direct omwonenden zijn geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen.

Inschrijven vrijwilligers

De gemeente zoekt nog steeds vrijwilligers. Iedereen kan zich als vrijwilliger aanmelden via de website. De gemeente is dankbaar voor het werk van de huidige vrijwilligers en hoopt dat zij het werk voort willen zetten in Swolgen.