Bestrijding Japanse duizendknoop

6 mei 2019
Kind poseert bij Japanse duizendknoop
De plant Japanse duizendknoop is een bedreiging voor onze natuur en onze gezondheid. Help mee om deze plant te bestrijden.

Grote groeikracht

De Japanse duizendknoop is een plant die van nature niet in Nederland voorkomt. De plant heeft een grote groeikracht zodat onze inheemse plantensoorten in de verdrukking komen.

Herkennen

Hij is relatief eenvoudig te herkennen. In april loopt de plant uit.  Jonge stengels zijn, net als de bladeren, rood. Volwassen stengels zijn groen en kunnen 2 tot 3 meter hoog worden. De stengels hebben, net als bamboe, duidelijk zichtbare knooppunten. In augustus bloeit de plant met witte bloemtrossen.

Bestrijden

Help mee om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Ziet u de plant in het plantsoen of het  buitengebied: laat het dan weten aan de gemeente.  Maak hier een melding.

Treft u de plant aan in uw tuin, verwijder deze dan met wortel en al. Gooi de volledige plant bij het restafvaldeel zodat de plant niet meer op andere plaatsen in het landschap terecht kan komen als compost. Hou er rekening mee dat de Japanse duizendknoop nog een aantal keer uit kan lopen. Door hem steeds te verwijderen zal hij na verloop van tijd niet meer terugkeren.