Basisscholen strijden tegen elektronisch afval!

3 jun 2021
Een strijkijzer met een snoer en stekker.
Tien basisscholen uit Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray doen van maandag 7 juni tot en met donderdag 1 juli mee met de E-waste Race. Het project gaat officieel van start met een kick-off met Wethouder Roy Bouten op basisschool De Samensprong in Grubbenvorst.

10 Teams

De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen maandag 7 juni en donderdag 1 juli gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website van Ewaste. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Horst aan de Maas meedoen zijn De Samensprong en De Kameleon in Grubbenvorst, Megelsheim in Meerlo en De Schakel in Broekhuizenvorst . De E-waste Race is mogelijk gemaakt door Gemeente Horst aan de Maas en Weee Nederland.