Autodelen in uw buurt? Stel uw vraag aan de adviseur deelmobiliteit

17 juni 2024
Algemeen

Woont u in Horst aan de Maas en bent u geïnteresseerd in autodelen? Kent u enthousiaste buurtbewoners die ook een deelauto willen gaan gebruiken? Mist u alleen de expertise om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen? Onze adviseur deelmobiliteit helpt u graag op weg!

Pakt u soms mis op de auto, omdat uw partner/kind deze ook nodig heeft? Heeft u twee auto's, maar staat er eentje merendeel van de tijd stil? Zijn er soms momenten dat u meer plek in de auto zou willen maar uw auto hierin niet voorziet. Wilt u of heeft u (nog) geen auto, maar wilt u er wel af en toe een kunnen gebruiken?

Kosteloos en onafhankelijk advies

Hierboven staan enkele redenen benoemd waarom een deelauto in uw dorp of buurt een uitkomst kan bieden. Als gemeente Horst aan de Maas werken we samen met Trendsportal aan het stimuleren van autodelen. Het uitgangspunt is: enthousiasme creëren bij buurtbewoners voor autodelen. Zodra dat er is bekijkt de adviseur deelmobiliteit samen met de buurtbewoners wat de mogelijkheden zijn. De adviseur geeft kosteloos en onafhankelijk advies en ondersteuning bij het opzetten van uw deelauto initiatief.

Meer informatie leest u op de website van Trendsportalexterne-link-icoon

Waarom onderzoekt Horst aan de Maas het autodelen? 

Gemeente Horst aan de Maas onderzoekt, in samenwerking met Trendsportal, of er behoefte is aan autodelen in de dorpen/wijken of verenigingen. Met name in grote steden zien we dat het aantal deelauto’s flink toeneemt. In Noord-Limburg merken we dat dit nog moeizamer verloopt. Daar willen we samen met inwoners verandering in brengen. Deelauto’s hebben namelijk diverse voordelen: 

  • Vaak kostenbesparend
  • Veel deelauto’s zijn elektrisch en hebben minder CO2 uitstoot
  • De parkeerdruk in de buurt neemt af