Aanslag gemeentelijke belastingen 2019

25 Feb 2019
belastingen
Inwoners en bedrijven van Horst aan de Maas ontvangen op 28 februari de aanslag gemeentelijke belastingen. Deze aanslag heeft betrekking op de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing, afvalstoffenheffing en de WOZ-beschikking.

WOZ-waarde

De gemeente stelt jaarlijks de waarde van alle onroerende zaken in de gemeente vast, de zogenaamde WOZ-waarde. De WOZ-waarde die vermeld staat op de aanslag 2019 is gebaseerd op de waardepeildatum 1 januari 2018.

Taxatieverslagen op MijnOverheid

Het taxatieverslag van uw pand kunt u inzien op MijnOverheid.nl. Onder het tabblad Persoonlijke Gegevens (onderdeel Wonen) vindt u vanaf 28 februari informatie over de taxatieverslagen 2019 en 2018. U ziet hier ook de kenmerken van uw eigen woning die de WOZ-waarde bepalen. Om deze informatie te raadplegen, logt u in met uw DigiD-code. Bedrijven hebben geen DigiD. Op de website van de gemeente wordt toegelicht hoe bedrijven kunnen inloggen voor het inzien van een taxatieverslag.

Berichtenbox

Als u zich vóór 6 februari aangemeld heeft voor de Berichtenbox, ontvangt u hier de aanslag gemeentelijke belastingen 2019. U kunt zich eenvoudig aanmelden voor de Berichtenbox. Sinds eind vorig jaar is er ook een speciale app voor de Berichtenbox. Op die manier kunt u de Berichtenbox gemakkelijker via telefoon en tablet raadplegen. Meer informatie hierover leest u hier.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen en de wet WOZ. Wilt u persoonlijk contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 8.00 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar op het nummer (077) 477 97 77.

We helpen u ook graag verder aan het loket in het gemeentehuis. U bent welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 – 16.30 uur.