Mobiliteitsplan Noord-Limburg

Noord-Limburg bereidt zich voor op verkeers- en vervoersvraagstukken van de toekomst.

Dat doen 8 gemeenten samen, met elkaar én met professionals en burgers. Het platform Trendsportal haalt nieuwe invalshoeken en ideeën op. Denkt u mee?

verkeersdrukteNoord-Limburg voorbereid op mobiliteit van de toekomst

Drones, zelfsturende auto's, elektrisch rijden, 3D printen... welke invloed hebben deze trends op de mobiliteit van de toekomst? En wat betekenen ze voor verkeer en vervoer in de regio Noord-Limburg? In een platform met de naam Trendsportal stelt gemeente Horst aan de Maas zich samen met 7 andere Noord-Limburgse gemeenten tot doel een toekomstbestendige visie op mobiliteit voor de regio te ontwikkelen. Dat kunnen we als overheid niet alleen. Daarom betrekt Trendsportal de samenleving bij verkeers- en vervoersvraagstukken voor de toekomst.

Wat is Trendsportal?

Trendsportal staat open voor iedereen die zich, persoonlijk of professioneel, betrokken voelt bij en actief wil bijdragen aan duurzame, veilige en slimme mobiliteit voor morgen. Het initiatief geeft inwoners, bedrijven, belangstellenden en overheden toegang tot prikkelende ideeën en een onverwachte kijk op verkeers- en vervoersvraagstukken in Noord-Limburg. Het doel is eind 2017 te komen tot een aanpak waarmee we voorbereid zijn op de mobiliteit van de toekomst.

Opbrengsten tot dusver

In een sessie van 2 dagen hebben professionals uit diverse sectoren van het bedrijfsleven en de overheid samen 7 thema’s geselecteerd die centraal staan voor de toekomst van mobiliteit in onze regio. Veiligheid en het terugdringen van CO2-uitstoot bijvoorbeeld, maar ook innovatieve mobiliteitsvormen zoals openbaar vervoer ‘on demand’, deelfietsen en elektrische en zelfsturende deelauto’s. In werkgroepen werken we die thema’s nu verder uit.

Meedoen of meer informatie?

Wilt u meedenken over de toekomst van verkeer en vervoer in úw regio? U bent van harte welkom! Neem contact met ons op via www.trendsportal.nl of word lid van de Trendsportal LinkedIn-groep.