Paspoort

U vraagt een paspoort aan in de gemeente waarin u staat ingeschreven. U vraagt uw paspoort persoonlijk aan bij de balie. Maak hiervoor online een afspraak of kom langs tijdens onze openingstijden. U kunt het paspoort na 5 werkdagen afhalen.

Is uw reisdocument tussen april - juni 2018 aangevraagd? Dan kan er een defecte chip in zitten. Lees meer informatie.

´╗┐Afspraak maken

Thuis aanvragen

Bent u om gezondheidsredenen niet in staat om naar het gemeentehuis te komen? Wij kunnen bij u op huisbezoek komen. U heeft hiervoor wel een doktersverklaring nodig. Bel met de gemeente via (077) 477 97 77 om een afspraak te maken.

Wat u moet weten

  • Reist u binnen Europa? Dan heeft u voldoende aan een identiteitskaart. Deze is goedkoper dan een paspoort.
  • Voor een reis buiten Europa heeft u een paspoort nodig.

Meenemen

  • Alle reisdocumenten (paspoort, identiteitskaart) die in uw bezit zijn, ook als deze zijn verlopen.
  • Eén pasfoto die aan de vereisten voldoet.
  • Als u jonger dan 18 jaar bent: ingevuld toestemmingsformulier (pdf, 22 kb) reisdocument minderjarige en legitimatiebewijs van ouders of voogd.
  • U betaalt bij de aanvraag direct contant of met de pinpas.

Wij vragen bij uw aanvraag om uw vingerafdrukken. Dit doen wij om misbruik van reisdocumenten tegen te gaan. Vanaf 12 jaar bent u verplicht vingerafdrukken af te geven.

Prijs

  • Paspoort / zakenpaspoort 0 t/m 17 jaar: € 52,00 (5 jaar geldig)
  • Paspoort / zakenpaspoort 18 jaar en ouder: € 65,30 (10 jaar geldig)
  • Spoedaanvraag 0 t/m 17 jaar: € 99,55 (5 jaar geldig)
  • Spoedaanvraag 18 jaar en ouder: € 112,85 (10 jaar geldig)

Spoedaanvraag

U kunt een spoedaanvraag doen als u uw paspoort sneller wilt ontvangen. Als u het paspoort vóór 12.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag vanaf 9.30 uur afhalen. Op maandag, woensdag en donderdag kunt u met een afspraak tot 14.00 uur een spoedaanvraag doen. Voor een spoedaanvraag betaalt u meer dan voor een gewone aanvraag.

Zakenpaspoort

Als u veel reist is het mogelijk interessant om een zakenpaspoort aan te schaffen. Deze heeft 66 in plaats van 34 bladzijden. Zo is er meer ruimte voor visa en douanestempels. De kosten en voorwaarden voor een zakenpaspoort zijn gelijk aan een gewoon paspoort

Paspoort kwijt of gestolen

Is uw paspoort kwijt of gestolen? Dan meldt u dit zo snel mogelijk aan de balie van het gemeentehuis. Hiervoor hoeft u niet per sé een afspraak te maken. Aan de balie kunt u dan ook meteen een nieuw paspoort aanvragen.

! U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Uiteraard is het wel verstandig om bij diefstal aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Kinderen

Kinderen vragen hun paspoort persoonlijk aan bij de gemeente. Zij hebben hiervoor toestemming (pdf, 22 kb) nodig van beide ouders. U kunt uw kinderen niet meer bijschrijven in uw paspoort. Bestaande bijschrijvingen zijn niet meer geldig.  Reist u met kinderen naar het buitenland? Kijk dan voor meer informatie op de website van defensie of de website van de rijksoverheid.

Huisbezoek

Bent u om gezondheidsredenen niet in staat om naar het gemeentehuis te komen? Wij kunnen bij u op huisbezoek komen. U heeft hiervoor wel een doktersverklaring nodig. We willen ook vooraf telefonisch met u overleggen. Bel hiervoor met de afdeling Dienstverlening via (077) 477 97 77.

Meer informatie

Voorkom identiteitsfraude. Kijk op www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude.