Gebiedsteams

Als u een hulpvraag heeft, komt u terecht bij het gebiedsteam.

Vraagverhelderingsgesprek aanvragen

Het gebiedsteam is een groep mensen in uw wijk die bestaat uit een maatschappelijk werker, gezinscoaches en zorgconsulenten van de gemeente. Zij zijn zorgprofessionals die zorgen dat inwoners snel de juiste ondersteuning en zorg krijgen. Ze zijn samen met u de ogen en oren van de wijk en hebben daarmee ook een taak in het signaleren van problemen in uw wijk.

 

illustratie gebiedsteam

Hoe bereikt u het Gebiedsteam?

Als u problemen tegenkomt in uw dagelijks leven, gaat u samen met een medewerker van het Gebiedsteam op zoek naar een oplossing. De eerste stap is het vraagverhelderingsgesprek. Vraag deze aan door het formulier in te vullen. Een telefonische afspraak maken kan ook: tel. (077) 477 97 77(maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur).

Wat doet het Gebiedsteam?

Een medewerker van het gebiedsteam bekijkt samen met u de situatie en bespreekt wat nodig is; dit is het vraagverhelderingsgesprek. Na het gesprek stelt de medewerker van het gebiedsteam een plan van aanpak op: het leefzorgplan. Hierin staat alles wat met u in het gesprek is besproken: het probleem, de oplossing en wie wat gaat doen om die oplossing te bereiken.

Het Gebiedsteam werkt volgens het principe één gezin, één plan, één regisseur. Dat betekent dat één medewerker van het Gebiedsteam uw vaste aanspreekpunt wordt. Hij of zij is het aanspreekpunt voor het gezin en regisseert alle vragen, hulp en ondersteuning rondom het gezin. Ook schakelt uw aanspreekpunt andere deskundigen in als dat nodig is en geeft ook advies en ondersteuning aan professionals in de omgeving van het gezin, zoals scholen en de sportverenigingen.

Welke gebiedsteams zijn er?

Er zijn 3 gebiedsteams binnen de gemeente Horst aan de Maas, namelijk:

  • Gebiedsteam Midden: Horst, Meterik, Melderslo, Hegelsom
  • Gebiedsteam Peel: Sevenum, Evertsoord, Kronenberg, America, Griendtsveen
  • Gebiedsteam Maas: Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray, Meerlo.

 

Gebiedsteams

Of zocht u