Hulp nodig? Vraag een gesprek aan

Als u een hulpvraag heeft, dan komt u terecht bij het gebiedsteam.

Als u problemen tegenkomt in uw dagelijks leven, gaat u samen met een medewerker van het Gebiedsteam op zoek naar een oplossing. De eerste stap is het vraagverhelderingsgesprek. Dit kan telefonisch en via onze website. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Afspraak maken

Bel ons op (077) 477 97 77 .

Online regelen

Wat doet het Gebiedsteam?

Een medewerker van het gebiedsteam bekijkt samen met u de situatie en bespreekt wat nodig is. Na het gesprek maakt de medewerker van het gebiedsteam een plan van aanpak: het leefzorgplan. Hierin staat alles wat met u in het gesprek is besproken: het probleem, de oplossing en wie wat gaat doen om die oplossing te bereiken. Deze medewerker is het aanspreekpunt voor u of uw gezin en regisseert alle vragen, hulp en ondersteuning. Ook schakelt uw aanspreekpunt andere deskundigen in als dat nodig is en geeft advies en ondersteuning aan professionals in de omgeving van het gezin, zoals scholen en de sportverenigingen.

Het gebiedsteam is een groep mensen in uw wijk die bestaat uit een maatschappelijk werker, gezinscoaches en zorgconsulenten van de gemeente. Zij zijn zorgprofessionals en zorgen dat inwoners snel de juiste ondersteuning en zorg krijgen. Ze zijn samen met u de ogen en oren van de wijk en hebben daarmee ook een taak in het signaleren van problemen in uw wijk.

Welke gebiedsteams zijn er?

Er zijn 3 gebiedsteams binnen de gemeente Horst aan de Maas, namelijk:

 

  • Horst, Meterik, Melderslo, Hegelsom: Gebiedsteam Midden
  • Sevenum, Evertsoord, Kronenberg, America, Griendtsveen: Gebiedsteam Peel
  • Grubbenvorst, Lottum, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray, Meerlo: Gebiedsteam Maas

Gebiedsteams

Of zocht u