Meldingen woon- en leefomgeving

Direct melden

Meld het als u overlast of klachten of opmerkingen heeft over iets dat u op straat, in het park of de natuur tegenkomt. Bijvoorbeeld iets dat opgeruimd of gemaakt moet worden?

Let op!

  • Als u vermoedt dat wettelijke regels niet worden nageleefd kunt u een verzoek tot handhaving doen. Denk bijvoorbeeld aan stankoverlast, geluidsoverlast of illegaal bouwen.
  • Een kapotte straatlantaarn mag u rechtstreeks melden bij Ziut.
  • Kijk bij een rioolverstopping eerst waar deze zich bevindt. De gemeente lost alleen rioolverstoppingen op die zich in gemeentelijke grond bevinden.
  • Voor een melding of klacht over onveilige of ongewenste verkeerssituaties, parkeren of verkeersveiligheid doet u een melding verkeersveiligheid. Voor meldingen over onderhoud op of rondom de weg doet u een melding woon- of leefomgeving.
  • Buiten de openingstijden kunt u een spoedeisende melding via een speciaal nummer doorgeven. Doe dit alleen als er gevaarlijke situaties ontstaan of bij erg veel overlast. Bij minder spoedeisende meldingen kunt u (077) 477 97 77 bellen en in het keuzemenu voor optie 2 kiezen.
  • De gemeente lost geen meldingen op die zich niet op gemeentegrond bevinden. Overlast van bijvoorbeeld bomen, dieren of water op uw eigen grond of particuliere grond van iemand anders moet u zelf oplossen. Ook mag de gemeente niet alle soorten plaagdieren bestrijden.

Meldingen over water

Meldingen over drinkwater, bijvoorbeeld storingen in het drinkwaternetwerk, kunt u opzoeken en doorgeven via www.wml.nl.

Meldingen over oppervlaktewater (zwemwater, sloten, rivieren, kanalen) doet u bij meldpuntwater.nl.

Meldingen over hondenpoep

Meldingen over hondenpoep

De gemeente handhaaft niet op hondenpoep en ruimt dit dus ook niet op, alleen in de hondentoiletten. De hondenbezitter moet zelf de hondenpoep opruimen. Dit kan bijvoorbeeld met een hondenpoepzakje. Op het gemeentehuis zijn die zakjes gratis af te halen. Ook heeft de gemeente op verschillende plaatsen hondentoiletten geplaatst. Wilt u toch een klacht doorgeven? Dan kunt op op deze pagina een melding maken.