Voortaan op afspraak naar de gemeente

Wilt u iets aanvragen of regelen aan onze balie? Vanaf januari heeft u daarvoor een afspraak nodig. Hoe werkt het precies? Wat zijn de mogelijkheden? En waarom kiezen we hiervoor?

Afspraak maken

Wij zorgen ervoor dat u binnen 5 werkdagen terecht kunt.
U kunt op allerlei manieren een afspraak maken:

Soms geen afspraak nodig

Er zijn uitzonderingen. Ligt uw nieuw(e) paspoort, ID-kaart of rijbewijs bij ons klaar en wilt u dat ophalen? Dan kan volgend jaar nog steeds zonder afspraak. U hoeft ook geen afspraak te maken voor de aangifte van geboorte of overlijden.

Maandagavond blijft open

Op de vertrouwde maandagavond blijven we open, ook volgend jaar. In de loop van december kunt u ook op maandagavonden een afspraak plannen. Nu kan dit nog niet.

Waarom voortaan op afspraak?

Mensen komen met steeds moeilijkere vragen naar de balie. Nu kan dat nog met én zonder afspraak. Hierdoor worden de wachttijden langer. We weten dat dit in de toekomst zal toenemen. Als u van tevoren een afspraak inplant, kunnen wij ons voorbereiden op uw komst en wordt u sneller en beter geholpen.

Dienstverlening blijven verbeteren

Bovenal willen wij u graag goed helpen. Via de website als u dat kan. Uiteraard ook telefonisch of aan de balie als u dat liever heeft. We houden straks goed in de gaten of u binnen 5 werkdagen terecht kunt. En of u op de afgesproken tijd aan de balie geholpen wordt. Deze informatie gebruiken we om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

Vragen of ideeën?

Laat het ons gerust weten en stuur een e-mail naar gemeente@horstaandemaas.nl.

Nu een afspraak maken