Meepraten over profielschets nieuwe burgemeester

De nieuwe gemeenteraad is aangetreden en dat betekent ook dat de sollicitatieprocedure voor een nieuwe burgemeester van start gaat. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat onze inwoners betrokken worden bij het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Tot 25 juni kunnen inwoners aangeven welk type burgemeester Horst aan de Maas nodig heeft.

Klik hier en denk mee

Profielschets

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in september  de profielschets voor de nieuwe burgemeester aanbiedt aan de Gouverneur. In die profielschets geeft de gemeenteraad aan wat voor type burgemeester Horst aan de Maas nodig heeft. De gemeenteraad wil daarbij ook de mening van onze inwoners betrekken.

Inwonerraadpleging

Dit betekent dat we in juni een inwonerraadpleging  organiseren. Tot 25 juni kunnen inwoners van de gemeente Horst aan de Maas hun mening geven via BurgemeesterHorstaandeMaas.nl. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun mening geven over de kwaliteiten van de nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas.

Verdere procedure

Nadat onze inwoners gehoord zijn,  stelt de gemeenteraad in september de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Deze wordt aangeboden aan de Gouverneur. In het najaar vinden de gesprekken plaats met de sollicitanten. Naar verwachting volgt er rond december / januari een benoeming door de Minister zodat de nieuwe burgemeester van Horst aan de Maas begin 2019 geïnstalleerd kan worden.

Lees hier meer over de procedure.

banner

Subnavigatie