Nieuwsberichten

 • Resultaten inwonerpanel burgerpanel

  Het inwonerpanel van de gemeente Horst aan de Maas heeft haar licht laten schijnen over een aantal gemeentelijke onderwerpen: afspraak maken bij gemeente, elektrische laadpalen en de bekendheid van de gebiedsteams.

 • Raadsnieuws 17 november 2017 Kalender raad en commissies

  Agenda's van de openbare raadsvergadering van 21 november 2017 en de raadsthemabijeenkomst over subsidies van 28 november

 • Horst aan de Maas dringt overgewicht onder jongeren terug gezond

  Mede aangejaagd door de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)-aanpak, werken inwoners en organisaties op het gebied van gezondheid, sport, onderwijs en het bedrijfsleven samen om gezond leven de norm te maken.

 • Onderhoudsplan accommodaties gerealiseerd logo HadM

  Iedere drie jaar actualiseert de gemeente Horst aan de Maas het meerjarenplan voor het onderhoud aan het gemeentelijke vastgoed zoals gemeenschapshuizen, binnensportaccommodaties en gebouwen voor de gemeentelijke dienstverlening.

 • Enquête kermis Horst kermis-rups

  De najaarskermis van Horst ligt nog vers in ons geheugen. Wat zijn jouw ervaringen met de kermis in Horst? Vul de enquête in en help ons om de kermis te verbeteren.

 • Commissie bezwaren en klachten 15 november 2017 Vrouw Justitia

  De Commissie van advies voor de bezwaarschriften en klachten komt op dinsdag 21 november 2017 bij elkaar voor een hoorzitting.

 • Lintjes voor brandweermensen 12 november 2017 lintje 85

  Vanwege hun verdiensten voor de vrijwillige brandweer hebben Angela Alards uit Horst en Ton Pijpers uit Sevenum een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

 • Kinderen ontbijten met loco-burgemeester in Horst aan de Maas 10 november 2017 School

  Op vrijdagochtend 10 november hebben leerlingen van basisschool De Bottel uit Lottum in de raadszaal in Horst ontbeten met loco-burgemeester Ger van Rensch van Horst aan de Maas.

 • Inzameling klein chemisch afval op locatie 09 november 2017 Afvalzak

  Twee keer per jaar komt de chemocar naar onze kernen. Van 13 november tot en met 20 november kunt u hier uw klein chemisch afval inleveren. Klein chemisch afval bevat chemische stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Hier heeft u uw legitimatiebewijs voor nodig.

 • Fietsverlichtingscampagne ‘Laat je zien’ 09 november 2017 Veilig op weg logo vierkant

  Middelbare scholieren in Limburg bedenken de komende weken een nieuwe campagne om fietsverlichting te promoten. Goede fietsverlichting zorgt er voor dat het risico om in het donker te worden aangereden flink afneemt. De winnende inzending wordt gebruikt voor de fietsverlichtingscampagne in de hele provincie Limburg.

 • Kalendergids 2018 wordt bezorgd 08 november 2017 bezorgers kalender s

  In de maand november valt de gemeentegids 2018 bij u in de bus. Ook dit jaar krijgt u er een (losse) kalender bij met mooie foto’s van inwoners uit Horst aan de Maas.

 • Snoeiwerkzaamheden Maasdorpen 06 november 2017 Wegwerkzaamheden

  In verband met snoeiwerkzaamheden aan bomen aan en naast de wegen parallel aan de Maas ondervind het verkeer mogelijk hinder van maandag 13 november tot vrijdag 1 december. De snoeiwerkzaamheden vinden plaats tussen 8:00 uur tot 16.00 uur.

 • WhatsApp-groepen voor een veilig Horst aan de Maas 03 november 2017 buurtwhatsapp-verkeersbord

  In Horst aan de Maas zijn buurt-WhatsApp-groepen actief verenigd in 5 dorpsbeheerdersapp’s. In deze WhatsApp-groepen zijn bewoners met elkaar verbonden, houden in hun buurt een oogje in het zeil en melden snel verdachte situaties bij de politie en bij elkaar.

 • Overlast van de bruine rat 02 november 2017 Ongedierte

  In de landelijke en lokale media is momenteel veel aandacht voor overlast van de bruine rat. Ook in Horst aan de Maas krijgen we regelmatig meldingen binnen. Wat kunt u doen?

 • Een nieuwe burgemeester voor Horst aan de Maas 30 oktober 2017 logo HadM

  De opvolging van burgemeester Kees van Rooij is waarschijnlijk pas eind 2018 afgerond. De nieuwe raad, die na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 aantreedt, stelt de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. Daarna start de sollicitatieprocedure.

 • Afspraak maken gemeente wordt makkelijker 24 oktober 2017 paspoort

  Jaarlijks maken duizenden inwoners online een afspraak als ze iets willen regelen op het gemeentehuis. We gaan deze dienstverlening verder verbeteren, zodat het nog gemakkelijker en prettiger wordt om een digitale afspraak te maken. Dat betekent wel dat we donderdagavond werken aan ons netwerk en dat u dan tijdelijk geen online afspraak kunt maken.

 • Burgemeester sluit woning vanwege aangetroffen drugs 21 oktober 2017 logo HadM

  Burgemeester Van Rooij van Horst aan de Maas heeft vandaag een woning aan De Lijndrijver in Grubbenvorst gesloten. In deze woning werden door de politie 3 hennepkwekerijen aangetroffen.

 • Plannen voormalig gemeentehuis Grubbenvorst beoordeeld 20 oktober 2017 gemeentehuis-Grubbenvorst

  Het college van B&W van Horst aan de Maas heeft een keuze gemaakt uit de vijf ingediende plannen voor het voormalig gemeentehuis van Grubbenvorst.

 • Horst aan de Maas gaat nóg meer werk maken van verkeersveiligheid 20 oktober 2017 logo HadM

  De gemeente Horst aan de Maas gaat de komende jaren als eerste gemeente vol inzetten op gedragsbeïnvloeding in het verkeer. Met de langlopende campagne ‘Veilig op weg’ wordt gefocust op de belangrijkste veroorzaker van ongevallen: de mens.

Subnavigatie